מתכונים לבשר

חזרה
מתכונים לבשר

חומרים:

נתח אנטריקוט מיושן "אסאדה"  במשקל 2 וחצי- 3 ק"ג לערך.
6 שיני שום חצויות

למשרה:

חצי כוס שמן זית
בצל קטן פרוס ומופרד לטבעות
4-5 שיני שום פרוסות
3 גבעולי רוזמרין העלים בלבד
פלפל שחור גרוס
מלח גס

למריחה: 2 כפות חרדל דיז'ון ויש אפשרות להוסיף 2 כפות דבש תמרים(סילאן).


אופן ההכנה:

מניחים את נתח האנטריקוט בכלי חסין אש (עדיפות לחרס עם מכסה).
מערבבים את חומרי המשרה ויוצקים את הנתח (מעסים אותו היטב),
מכסים בפלסטיק נצמד ושומרים במקרר בין שעתיים ל-24 שעות, רצוי להפוך את הנתח מידי פעם.
כשעה וחצי לפני הצלייה מוציאים את הנתח מהמקרר.
יוצרים בעזרת סכין מספר חתכים בתוך הנתח ומחדירים לתוך כל חתך חצי שן שום.
מורחים את הנתח בחרדל וסילאן.
מחממים תנור לחום גבוה מאוד (חום מקסימאלי).
כשהתנור חם מכניסים את הנתח וצולים בין 10 ל-15 דקות. לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל180-200 עלות וצולים כ-50 דקות (במידה והנתח לא נצלה מספיק לטעמכם ניתן להכניס לעוד 5 דקות).
* מוציאים מהתנור ומשהים כ-10 דקות, פורסים ומגישים.
**במידה ונתח הבשר קטן מקילו וחצי יש לקצר את זמני הצליה ל כ-30 דקות

STGBEAUTIFUL WEB
TECHNOLOGY
בניית אתרים ושיווק באינטרנט
© 2020 כל הזכויות שמורות